Hírek

A Hidrológiai Közlöny megújult! 

Az 1921-től megjelenő Hidrológiai Közlöny a nyomtatott példányok mellett 2023-tól már a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ folyóirat megjelenítési oldalán is elérhető [Hidrológiai Közlöny (mtak.hu)]. 2023-ban folyóiratunk bekerült az Open Journal System-be és a Sherpa Romeo adatbázisba. A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT), a REAL, a ROAD, a COMPASS és a MATARKA is indexeli, valamint az MTMT Repozitóriumminősítő Szakbizottsága „minősített folyóirat”-nak fogadta el. A Hidrológiai Közlöny (mtak.hu) oldalon található kötetek közleményei már külön-külön is megnyithatóak és letölthetőek. A folyóirat cikkei itt szabadon hozzáférhetőek (open access) és 2023 óta a lap és a közlemények is CrossRef DOI azonosítóval rendelkeznek.   A Hidrológiai Közlöny (mtak.hu) oldalon található közlemények mellé a szerzők egyéb fontos információkat és adatokat is feltölthetnek, melyek a nyomtatott kötetben nem jelennek meg!  2024-től már angol nyelvű kéziratokat is fogadunk, melyek külön kötetbe rendezve jelennek meg.  Látogassa meg kiadványunk új oldalát az MTMT honlapján és válogasson szabadon közleményeink közül.  Jó böngészést! 

Részletek

A 2022/2023. ÉVI LÁSZLÓFFY WOLDEMÁR DIPLOMAMUNKA PÁLYÁZAT DÍJAZOTTJAI

A Társaság 2022/2023. évi Lászlóffy Woldemár diplomamunka pályázatára 33 diplomamunka érkezett be 5 felsőoktatási intézményből.  A beérkezett dolgozatokból a Bíráló Bizottság 23 dolgozatot jutalmazott. A BSc kategóriában 1 első, 2 második és 3 harmadik díj, az MSc kategóriában 1 első, 1 második és 2 harmadik díj került kiosztásra, míg a Szakirányú továbbképzés kategóriában a Bíráló Bizottság nem osztott ki díjat. 2023-ban egy pályamunka részesült különdíjban, valamint további 12 munkát a Bíráló Bizottság dicséretben (könyvjutalom) részesített.   A díjazottak névsora megtekinthető társasági kitüntetettjeink honlapunkon (www.hidrologia.hu) elérhető kereshető adatbázisában is, a Lászlóffy Woldemár diplomamunka pályázat helyezettjei rovatban.  A díjazásban és dicséretben részesített hallgatóknak ez úton is gratulálunk!  A 2022/2023. évi Lászlóffy Woldemár diplomamunka pályázat díjazottjainak méltatása ITT olvasható. 

Részletek

A 2022/2023. ÉVI SAJÓ ELEMÉR PÁLYÁZAT DÍJAZOTTJAI 

A Társaság 2022/2023. évi Sajó Elemér pályázatára 4 szakközépiskolából összesen 4 dolgozat érkezett be. A beérkezett dolgozatokból a Bíráló Bizottság azok magas színvonala miatt végül mindegyiket jutalomban részesítette: 1 pályamunka I. helyezést, 1 pályamunka II. helyezést, 2 pályamunka pedig III. helyezést ért el.  A díjazottak névsora megtekinthető társasági kitüntetettjeink honlapunkon (www.hidrologia.hu) elérhető kereshető adatbázisában, a Sajó Elemér pályázat nyertesei rovatban.  A díjazásban és dicséretben részesített tanulóknak ez úton is gratulálunk!  A 2022/2023. évi Sajó Elemér pályázat díjazottjainak méltatása ITTolvasható. 

Részletek

A Magyar Hidrológiai Társaság 2022. évben PATRONA AQUAE támogatói díjban részesített jogi tagvállalatai

A Magyar Hidrológiai Társaság 2022. évben PATRONA AQUAE támogatói díjban részesített jogi tagvállalatai  A Társaság Elnöksége a 2020. novemberi ülésén új díjat alapított, mellyel az MHT munkáját támogató jogi tagvállalatokat kívánták elismerni. A támogatói díjakat első ízben a 2022. májusi közgyűlésen adták át, a 2021. évben befizetett jogi tagdíjak és támogatások alapján. Az elismerésben az MHT-nak azok a jogi tagjai részesültek, amelyek az előző naptári év során a Társaság által megállapított minimális jogi tagdíj meghatározott többszörösének megfelelő összeggel támogatták a Társaság tevékenységét. A támogatási összegbe a befizetett jogi tagdíj és az eseti támogatások összege egyaránt beleszámít, azokat összeadva számítandó ki a díjazás alapjául szolgáló tárgyévi támogatási összeg. A díjazás a támogatási összeg kiszámításán alapulva automatikus, a díj odaítélésénél mérlegelésnek vagy más szempont elővezetésének nincs helye. A PATRONA AQUAE támogató díj fokozatai:  • Aranyfokozatú támogató: a minimális jogi tagdíj legalább tízszeresének  • Ezüstfokozatú támogató: a minimális jogi tagdíj legalább ötszörösének  • Bronzfokozatú támogató: a minimális jogi tagdíj legalább háromszorosának megfelelő összeggel támogatta az MHT tevékenységét. A 2023. május 23-i közgyűlésen került sor a 2022. évi támogatói díjak átadására: Aranyfokozatú „Patrona Aquae” támogatói díjat kapott: a VIZITERV Environ Kft., Ezüstfokozatú „Patrona Aquae” támogatói díjat kapott: a Békés Drén Kft., a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Mészáros és Mészáros Zrt., Bronzfokozatú „Patrona Aquae” támogatói díjat kapott: az AQUA-GENERAL Kft., az AQUAREA Mérnöki Vállalkozási és Szolgáltató Kft., a Bazaltech Kft., az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a MOTTÓ Építőipari Kft. Kitüntetett tagvállalatainknak ez úton is gratulálunk!

Részletek

Tájékoztatás közhasznúságról

Társaságunk közhasznú jogállását „Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 32, §-ában foglaltak alapján” a Fővárosi  Törvényszék 13.Pk. 60.422/1989/29. számú jogerős végzésével megújította.

Részletek